Старец Кирил Павлов

kirilpavlov

Се упокои во Господа старец Кирил Павлов

Вчера вечерта, на 20 февруари, 2017 г., во Переделкино, на 98 години, после долго боледување се упокои во Господа долгогодишниот духовник на Свето-Троицко Сергиевата Лавра, духовникот на Светејшиот Патријарх Московски и на цела…

sretenie1

Сретение Господово – Станете, о Богоносци!

… Драги браќа и сестри, освен усвојувањето на оваа Божествена вистина, овој празник нè учи многу полезни и добри работи и во однос на нашиот личен живот. Праведниот Симеон, кој по преданието живеел…

arhimandrit-Kirill-Pavlov

Старец Кирил Павлов – ФИЛМ

Продолжуваме со презентацијата на филмовите од студиото Неофит, рубрика Старци. Духовник на тројца руски патријарси (Алексеј Ι, Пимен и Алексеј II), ветеран од Великата Татковинска војна, еден од најзаслужните херои за ослободувањето на…