Посета на Домот за доенчиња и мали деца, во Битола

На 12.04.2015 година, на празникот на Христовото Воскресение митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар го посети Домот за доенчиња и мали деца во Битола.

Споделувајќи ја Велигденската радост, Владиката предаде донација во Домот, со вредносен чек од 870.000 денари.

P1160223

P1160224

P1160225

P1160226

P1160227

P1160229

P1160231

P1160232