НОВОКРСТЕНИТЕ ФИЛИПИНСКИ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЈАНИ

Фото-материјали, од масовното Крштение на 19.04.2015, на 200 катихумени при црквата „Покров на Пресвета Богородица“ во Јупитер, South Cotobato, Филипини.

Поранешната парохија на „Филипинската Независна Католичка Црква“ (исто позната како Алипајанска Црква) сега го прима Православието под јурисдикција на Московскиот Патријархат. Крштевањето се случи после едногодишна катихизација. Уште една гропа на Аглипајански парохии треба да се примат и да се крстат следните неколку месеци. На новокрстените православни христијани, да им се многу години! На многаја лета!

Извор: https://www.facebook.com/pages/Philippine-Orthodox-Church-Moscow-Patriarchate/1712906882268754