Литургија на Претходно-осветени Дарови

На 27.02.2015 год, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи Литургија на Претходно-осветени Дарови во соборниот храм „Св.Димитриј“ во Битола.

Господ е силен секогаш да ве утешува. Но, постојаната утеха ќе ви наштети – зашто, ако постојано пече сонце или врни дожд, се ќе изгори или ќе раскапи. А повремено е добро. – Преп. Анатолиј Оптински

P1130749

P1130750

P1130754

P1130756

P1130761

P1130762

P1130764

P1130766

P1130770

P1130772

P1130775

P1130783

P1130784

P1130786

P1130791

P1130795

P1130799

P1130801

P1130806

P1130814

P1130831