Голема Пасхална Вечерна

На 12.04.2015 г, во соборниот храм „Св. Димитриј“ митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар со свештенството од епархијата, отслужи Голема Пасхална Вечерна, на која што Велигденското Евангелие беше прочитано на 15 различни јазици

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vofvMRYCg_c[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SynvdFT-rqU[/youtube]