8 januari 2015

Маките се допуштаат за да се виде, кој навистина Го љуби Бога. Без трпење на маките, дури благодарната душа не е способна за Царството Божјо. Цврстото трпење на маките е еднакво со мачеништво. Маките не се ништо во споредба со духовните богатства.

Преп. Никон