22 februari 2015

Ти повторно тагуваш? Сеуште не скаш да ги трпиш душевните болести? Значи, не сакаш да влезиш во Царството Небесно? Зашто Писмото вели, дека „преку многу маки треба да влеземе во Царството Божјо“ (Дела. 14, 22). Ете, каква е нашата љубов кон Небесниот Младоженец! На зборови Го сакаме и посакуваме, а со прст да помрднеме, плачеме.

Преп. Aнатолиј