За љубовта

Еднаш, некое момче ја прашало својата постара сестра: „Што е тоа љубов?“
Таа му одговорила: „Тоа е она, кога ти секој ден ми ја крадеш чоколадата од чанта… А јас продолжувам да ја оставам на истото место“.