СЕНОЌНО БДЕНИЕ за пречек на Новата Година во манастирот „Св. Наум Охридски“ Битола

Утре, на 31.12.2014 год, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар ќе отслужи сеноќно бдение во манастирот „Св. Наум Охридски“ во Битола.

Бдението во манастирот „Успение на Пресвета Богородица“ во с. Јанковец, Ресен, се откажува заради временските неповолни услови. Ве очекуваме!