7 ноември 2014

Пази се од пристрасност кон светот, иако тој ласка со спокојство и утеха. Но, тие се толку краткотрајни, што нема ни да видиш кога си се лишил од нив, а дошло каење, тага, униние и никаква утеха.

Преп. Лев