3 ноември 2014

Секогаш имајте Го Бога како свој помошник, не се надевајте на вашиот разум и сили, сметајте се за последни од сите, и меѓу себе имајте ја љубовта во Господ и смирението. Да нема меѓу вас постара, туку секоја да се смета за последна, и сите сестри сметајте ги за подобри од себеси; не гледајте ничии пороци и не судете ги, тогаш и мирот Божји ќе биде со вас!

Преп. Макариј