21 noemvri 2014

Нема недостатоци во раководството кон добродетелта и благочестието: само да бидеме усрдни кон тоа и да не нè привлекува мрзеливоста на лукавиот слуга. Впрочем, сè нè води кон добро. Бог Кој нè љуби, сè исправа кон добро.

Преп. Мојсеј