20 december 2014

Од Бог, Кој нè спасува е устроено така, никој да не си помине без маки, зашто Господ сака сите да се спасат, а без маки, тоа е невозможно. Во маките е скриена милоста Божја! Така учат светите отци. Трпи, и ќе се спасиш.

Преп. Анатолиј