2 ноември 2014

Грешејќи пред Бога, го губиме мирот, а со покајанието, тој се враќа – по милоста Божја. Исто така се лишуваме од мирот, примајќи маки и лутејќи се на луѓето, а кога со самоукорување ќе го угасиме овој пламен, тогаш ќе се водвори и мирот.

Преп. Макариј