13 december 2014

Животот не поминува без маки, – што да се прави? Зашто на земјата нема ниту еден среќник кој би го проживеал сиот свој живот без тага и солзи,бидејќи не живееме во Царството Небесно, туку во долината на плачот. Но, постои надеж дека оние кои сеат со солзи, ќе жнеат радост. Па затоа, предај Му ја твојата мака на Господа, и Тој ќе те поткрепува.
Преп. Антониј