Тома Кемпијски

krest-hristov-hranitel-vselennoj

Малкумина се оние што го љубат Крстот Христов

1. Многумина го сакаат Небесното Царство Исусово, но малкумина се оние кои Неговиот Крст би го поднеле. Многумина ја сакаат Неговата утеха, но малкумина го љубат Неговото страдање. Многумина сакаат да се со…