светоотечки рецепти

P73z0Ix9jPw

Рецепт за среќа

Човекот, кој сака да се избави од тага, треба да се научи да ја гледа смислата  и радоста во секој еден ден, час и во секоја минута од неговиот живот.Кога одиме да се…

isak sirin

За смирението – свети Исак Сирин

Ме прашаа еднаш како може човек да стекне смирение. А јас одговорив: „Со непрестајно сеќавање на своите гревови, со надеж што се приближува до смртта,

10980706_353014904896493_7136413327959989521_n

Рецепт за семејна среќа од старец Пајсиј Светогорец

– Дали радостите од овој живот и приврзаноста на нашата душа кон нив, сметаат во преуспевањето во христијанскиот живот?