Старец Никон Светогорец

nikonas9

Силата на Светите Тајни во Животот на Православните Христијани – Старец Никон Светогорец

Верата е живот. Таа не е само прашање на знаење. Ние не сме спасени само затоа што сме учени во нашата вера. Ние ќе бидеме спасени не затоа што веруваме, туку заради практикувањето…