Старец Јосиф Исихаст

03_eldiosif

Не криете тага во срцето – старец Јосиф Исихаст

И покрај тоа што паѓаш повторно и повторно, стани пак. Повикани сте на небесен пат. Не е чудно за некој кој трча да се сопнe. Потребно е само трпение и покајание во секој…

boston311220169

Погребот на Старец Пантелејмон во манастирот „Свето Преображение“, Бостон, САД

Во четвртокот, на 29 декември 2016 година, се одржаа опелото и погребот на Старец Пантелејмон (Метропулос) во манастирот посветен на Светото Преображение, во Бостон, САД.