среќа

Family-Law-Image-800x600

Живеј го својот живот вистински – отец Андреј Конанос

Живот без смисла и цел. Така секој ден ги оценуваш деновите кои си ги проживеал. Се мачиш со саати, се уморуваш, се досадуваш, старееш пред време. Сето тоа доброволно си го сугерираш себе…

atanasij

За бракот и семејството – Митрополит Атанасиј Лимасолски

– Владико, би сакал да Ви поставам неколку прашања за православното семејство – кои се особено актуели денес. Пред сè, како правилно да ја разбереме улогата и местото на жената во современото православно…

nikolayguryanov

Среќата – одлика на благодарните луѓе

Има конфликтни сфаќања за среќата, некои мислат дека таа е збир од земни добра, односно, некаков социјален пакет кој го прави човечкиот живот удобен и безгрижен. Така што, за тие луѓе или имаш…

MaEdVFEqVy0

Дарувајте љубов. За бракот и семејството

Смислата на бракот е во тоа, да принесува радост. Се подразбира, дека сопружничкиот живот – е живот најсреќен, најполн, најчист, најбогат. Тоа е востановување од Господ за совршенство.