Спорт

grigorie

Спортот како добродетел – Владика Григорије

Христовата Црква во овој свет е заради нас и нашето спасение. Кога велиме „нас“, мислиме на сите луѓе кои сакаат да бидат христијани. А христијанин се станува со крштението – доброволно и слободно….

judo1

„СПОРТОТ – НЕ Е САМО РАБОТА НА ТЕЛОТО, НО И НА УМОТ И ДУШАТА“

РАЗГОВОР СО ЏУДО-МАЈСТОРОТ, АЛЕКСАНДАР МИХАЈЛИН Освојувач на сребрен медал на Олимписките игри во 2012 г, четирикратен светски шампион, 6 пати Европски шампион, 16 пати победник на турнирите на Светскиот куб, Гран-При, Големиот шлем,…