рак

gavriil

„Јас ве чекам вас во Самтавро“ – од чудата на старецот Гаврил Ургебадзе

Во Тбилискиот аеродром јас случајно се запознав со Елена Гецадзе, жената, која го привлече моето внимание со тоа, што пред слетувањето на авионот се осени себеси со крстниот знак и се поклони пред…

1441913426_faaea546d2a7t

Исповед на еден осуденик на смрт

Како да се живее, дознавајќи ја за многумина страшната дијагноза: онкологија? Материјалот објавен подолу – е расказ за живот со смртна болест. За исполнет живот и преобразена вера. Кога ќе го почувствува здивот…

11428056_955048884539499_5870505125788324279_n

Две чуда по смртта на старецот Пајсиј – старец Ефрем Ватопедски

(дел од беседата изговорена во црквата Св. Апостоли во Лондон 4 јуни 2006) Сакам да кажам дека светителите кои се канонизирани во денешно време имаат голема слава, голема смелост спрема Бога и многу…