протести

todor-petrov-petar-agatangel1

Митрополитите г. Петар и г. Агатангел се придружија на граѓанските протести за одбрана на Уставот на Р. Македонија

На граѓанските протести, кои се одржаа вчера во главниот град на Република Македонија, свое учество зедоа и Митрополитите Преспанско-пелагонискиот г. Петар и Повардарскиот г. Агатангел. Митрополитите едногласно го изјаснија својот став и ставот…

258580.b

Во Грција, Православната Црква протестира против пропагандата на Содомија во училиштата

Грчката Православна Црква продолжува да протестира против одржувањето на тематска недела во училиштата, со наслов „Телото и идентитетот“, во рамките на која професорите ќе ги научат децата под повозрасните класови на толерантност кон…

11182180_10152906064707426_1266725953489927872_n

Nein Heil Hitler – историјата за човекот кој не го поздрави Хитлер

  Првата фотографија веројатно ви е позната, сите ја знаат – направена е на 13 јуни, 1936 година, во ден, кога од хамургското бродоградилиште, кое и припаѓаше на компанијата „Blohm & Voss“, слезе…