Петар Мамонов

petarmamonov

Секој има свој пат– но патеката е една – Петар Мамонов

  Петар Мамонов, рок-музичар, актер и поет. (познат е по филмовите „Остров“- отец Анатолиј; „Цар“ – Иван Грозни; „Јереј-сан“ – Шатун). Какви ќе умреме – со тоа и ќе се соединиме. Маслото никогаш…

mamonov

Го проживеав денешниот ден – имаше ли некој полза од тоа?

Секоја ноќ си го поставувам тоа просто прашање: го проживеав денешниот ден – а некој имаше полза од тоа? Ете сум јас, познат актер, рокер – можам со вас да разговарам така, по…