Отец Јован Миронов

aleksandar ilin

Да одиме по патот на љубовта – отец Александар Илин

Протоереј Александар Илин често го нарекуваат духовен преемник на свети Јован Кронштадски. Такви пастири, кои умееле со светлината на љубовта да ги покриваат недостатоците и грешките на другите, имало малку. Повеќето од нив…

Jovan Mironov

„Со Бога, не се плашев од ништо“ – Протоереј Јован Миронов, на 90-от роденден

Денес (25 ноември), најстариот свештеник од Санкт-Петербургската Митрополија – настојателот на храмот „Неупиваемаја Чаша“, покровител на Православната детска мисија, духовно чедо на Св. Серафим Вирицки, почитуваниот старец Јован Миронов – на полни 90…