нови светители

Старец Јаков Цаликис

Старец Јаков Цаликис вброен во списокот на светителите

Светиот Синод на Цариградската Патријаршија денес и официјално го вброи во диптохот на светиите блажениот старец Јаков (Цаликис) од Евија, соопштува Romfea. Св. Порфириј, за упокоениот старец Јаков рекол: „Запамтете ги моите зборови….