мачеништво

optinskie novomucheniki ikona

Спомен на Оптинските преподобномаченици, убиени на Велигден (1993 г)

Пред 25 години*, православниот свет беше потресен Сатанист убива тројца руски монаси на Велигден во Оптинската обител (фотографии) Во храмовите на Русија се живописани и се живописуваат икони на Василиј, Трофим и Терапонт,…

20-5

Во Кизлјар се збогуваа со невино убиените верници на Прочка

На 20.02.2018 г., во вторникот од Првата недела од Великиот пост, граѓаните на Дагестанскиот град Кизлјар се простија со жртвите од крвавата трагедија која се случи пред неколку дена, на Прочка. Во градот…

284214.p

Трагедија на Прочка – петмина убиени за време на Вечерната богослужба во Дагистан

Во неделата на Прочка, на 18.02.2018 г., после Прошталната Вечерна богослужба, во храмот на Светиот Великомаченик Георгиј Победоносец во Кизлјар (Дагистан), беа убиени 5 жени, а седуммина беа повредени.