канон на св. андреј критски

13091113m

Великиот Канон на св. Андреј Критски: Понеделник (со забелешки)

Покрај великопосната молитва на св. Ефрем Сириски, како и Преждеосвештените Литургии, една од првите асоцијации кога ќе се спомене Великиот Пост е, секако, Великиот покаен канон на светиот Андреј, архиепископот Критски, што се…