исповед

0-02-05-624e59f559824c6e19eb56820acea092e9884e2cb6440f41dc10f28842bae31b_full

Духовниот живот е слобода

Во врска со вашето прашање за исповедта, монасите кои практикуваат секојдневна исповед, како содржина на нивниот секојдневен живот го имаат послушанието кон старешината на манастирот. И тие ја прават таа секојдневна исповед токму…

jehovini

Диспут со Јеховини Сведоци – За ракополагањето и исповедта (II дел)

За ракополагањето   Православен: Мене ми е познато, дека вие немате ракополагање. Мислам дека оваа околност ве става во противречна положба во однос на библиските текстови, каде што се зборува за ракополагањето. Библијата…

dushevni bolesti

Психијатрија во рамките на црквата – Втор дел

Навигацијата и Небесното Царство -Што ја поттикнува појавата на психичките заболување? Околината, лошото детство? -Секој човек, уште од самото раѓање има генетски слаби места. Кај некој тоа е желудникот, кај некој срцето, зглобовите,…

1441913426_faaea546d2a7t

Исповед на еден осуденик на смрт

Како да се живее, дознавајќи ја за многумина страшната дијагноза: онкологија? Материјалот објавен подолу – е расказ за живот со смртна болест. За исполнет живот и преобразена вера. Кога ќе го почувствува здивот…