иконоборство

jehovini_svjedoci

За иконопочитувањето – Спор со Јеховини сведоци (III)

Православен: Со која тема вие би сакале да го започнеме денешниов разговор? Јеховин сведок: Би можеле да го започнеме со темата за иконите. Православен: Вие ја избравте темата, вие и започнете ја.

Bogorodica_vecerna-1070758

Обидот на иконоборците да ја намалат славата на Небесната Царица

После Третиот Вселенски Собор христијаните почнале уште поревносно и во Цариград и во другите места да се собираат под закрилата на Мајката Божја, и нивната надеж во Нејзиното застапништво не биле изневерена. Таа…