ИДИЛ

47_Thinker

Меѓурелигиозниот совет на Русија: Русија да помогне во ослободувањето на Сирија од заканите на тероризмот

Изјава на Меѓурелигиозниот совет на Русија, во врска со донесувањето на одлуката, од страна на Советот на Федерацијата на Федералното Собрание на Руската Федерација, за користење на Вооружените сили на РФ зад границите…

7652-600x353

Што е подобро: блуд или насилство?

10 АВГУСТ, 2015 Г. Сергеј Худиев – за лажната алтенратива и другите замки, кои ги поставуваат прекумерно ревносните „борци со гревот“.

739

НОВ СУПЕР ХЕРОЈ ВО ИРАК

Во Ирак, активисти и доброволци, без оглед на опасноста, откупуваат заробеници христијани и езиди, и ги враќаат на нивните семејства.

198517.p

Војник на ISIS примил Христијанство

Алеппо, 3 марта 2015 г. Откако преживеал клиничка смрт, спасен од монасите, војник на „Исламската Држава“ се кае и преминува во христијанство, населувајќи се во католички манастир во северна Сирија – пренесува информативниот…

311-600x375

За што сте: за убиство или вулгаризам?

Трагичното убиство на француските сатирици предизвика бурни расправи – па дури до повици насекаде да се печатат карикатури на Мухамед, што е сосема разбирливо. Терористичките акти – дејствија, се насочени, пред сè, да…