Европа

cipras

Силно се заострија односите меѓу Грчката црква и државата

Откако грчкиот Парламент го изгласа законот за промена на полот, се заострија односите меѓу Грчката Црква и државата, а Свештениот Кинот на Света Гора го повика народот на протести. Законот го поддржаа 148…

petarmamonov

Секој има свој пат– но патеката е една – Петар Мамонов

  Петар Мамонов, рок-музичар, актер и поет. (познат е по филмовите „Остров“- отец Анатолиј; „Цар“ – Иван Грозни; „Јереј-сан“ – Шатун). Какви ќе умреме – со тоа и ќе се соединиме. Маслото никогаш…