Чаша Христова

hristovo-raspetie

Чаша Христова – Свети Игнатиј Брјанчанинов

…Сакам книгата моја да е другар, секогаш утешителен, никогаш обременителен. Читателот ќе најде секаде почеток, секаде крај. Ќе посака да ја прочита целата статија, ќе најде општа поврзаност. Сакам, книгата да е удобнопристапна…