Воскресна Вечерна богослужба и монашки постриг во манастирот „Свети Никола“, во село Манастир

На 30.03.2024 година, Митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар, во манастриот „Свети Никола“, во село Манастир, отслужи Воскресна Вечерна богослужба, на која во мала схима го потстрижа монахот Јоаким.