Воздвижение на Чесниот Крст Господов – Празнична вечерна во храмот „Свети Константин и Елена“, во Битола

На 26.09.2023 г., во предвечерието на празникот Воздвижение на Чесниот и животворен Крст Господов – Крстовден, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи Празнична Вечерна богослужба во храмот „Свети Константин и Елена“, во Битола.