Архиерејска Вечерна богослужба во манастирот Свети Илија – Ротино

На 01.08.2021 г., во предвечерието на празникот на Светиот пророк Илија, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Вечерна богослужба во манастирот „Свети Илија“, во Ротино.

Слове штедри, Кој од земјата го вознесе Илија Тесвиќанецот на огнена кола, по неговите молитви спаси нѐ нас кои верно Те славиме, и неговиот божествен и чесен спомен радосно го празнуваме.