Божикен ручек за 500 деца од Македонија

На 07.01.2020 г., во организација на детската амбасада „За сите деца во светот“ во Прилеп, по 12 пат околу 500 деца од Скопје, Ресен, Крушево, Струмица, Демир Капија и Прилеп, присуствуваа на традиционалниот божиќен ручек, кој го благослови Митрополитот г. Петар.