Свети Великомаченик Димитриј – Празнична вечерна во Битола

На 07.11.2019 г., во предвечерието кога го празнуваме споменот на Светиот Великомаченик Димитриј, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи празнична Вечерна богослужба во соборниот храм, посветен на овој светител.