Божикен ручек за 500 деца од Македонија

На 07.01.2019 г., во организација на детската амбасада „За сите деца во светот“, во Прилеп по 12 пат околу 500 деца од Скопје, Ресен, Крушево, Струмица, Демир Капија и Прилеп, присуствуваа на традиционалниот божиќен ручек. Божикниот ручек го благослови Митрополитот г. Петар, а децата потоа добија и новогодишни пакетчиња од прилепскиот градоначалник. На божикната трпеза седнаа деца од различни верски заедници, деца без родители, деца на загинати припадници на безбедносните сили на Република Македонија, како и деца со посебни потреби и истакнати деца членови на детската амбасада „За сите деца во светот“.