Архиерејска Вечерна во хармот Света Недела – Битола

На 19.07.2018 год, во предвечерието на празникот на Светата Великомаченичка Киријакија (Недела), Митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи Вечерна богослужба во храмот „Света Недела“,  во Битола.

Славна Христова маченице, пред судовите јавно си Го проповедала Оној што доброволно претрпе паспнување! Поднесувајќи окови и секаков вид маки, радосно се искачи кон небесата и се придружи на мноштвото маченици кои од памтивек Го исповедаа Господа, за да уживаат во Неговата слава бесконечна.