Задушница – Архиерејска Заупокоена Литургија во Св. Димитриј

На 03.06.2017 г., во саботата пред Духовден, посветена на поменот на сите упокоени наши отци, мајки, браќа, сестри и чеда наши (Задушница), Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Заупокоена Литургија во соборниот храм Св. Димитриј, во Битола. 

Кондак

Со светиите упокој ги, Христе, душите на слугите Твои, каде што нема болка, ни тага, ни воздишка, туку живот бесконечен.

P1430051 P1430053