Свети Архангел Михаил – Архиерејска Божествена Литургија во Могила

На 21.11.2017 г., кога го празнувавме споменот на Светиот Архангел Михаил и сите Сили Небесни, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во храмот посветен на Св. Архангел Михаил во с. Могила, Битола. 

Верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.