Обрезание на Господ наш Исус Христос, Свети Василиј Велики во Битола

На 14.01.2017 г., кога го празнувавме Обрезанието на нашиот Господ Исус Христос по тело и светиот Василиј Велики, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Божествена Василиева Литургија во храмот Пресвета Богородица во Битола. 

После Литургијата, беше прочитана молитва за благослов на Новата Година што доаѓа, благодарејќи за сите Божји дарови, кои секојдневно ни ги дава.

P1370325 P1370339 P1370381

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА