Чудото во затворот на Велигденската ноќ

Отец Георгиј Калчу е еден од најголемите исповедници на Христијанството, кој помина 21 година од својот живот во повеќе комунистички затвори за верата во Христа.

Во оваа снимка, тој се сеќава како во затворот го посети Божји ангел, објавувајќи му ја веста за Христовото Воскресение преку гласот на неговиот стражар и мачител во затворот. Тогаш, кога се обидел логички да ја докаже вистината за Воскресението, забележал дека ангелот исчезнал, но исто така и светлината од неговата келија…

Подготви: Елена Стојановски