Архиерејска Вечерна во манастирот Св. Јован Богослов

На 06.07.2017 г., во предвечерието на празникот Раѓање на Св. Јован Крстител, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи празнична Вечерна богослужба во манастирот Св. Јован Богослов, во Битола. 

IMG_1295 IMG_1297 IMG_1303 IMG_1304

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА