Архиерејска Вечерна богослужба во манастирот Св. Петка – Мусинци

На 06.10.2017 г., во новоизградениот манастир во чест на светата маченичка Параскева во с. Мусинци, Битола, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Вечерна богослужба со Петтолебие, на која беа донесени и свети мошти, и храмот се подготви за светување. 

Зачестеноста на молитвата создава навика за молитва, којашто набрзо станува втора природа и често ги доведува умот и срцето до повисока духовна состојба.

Старец Ефрем Филотејски