Архиерејска Вечерна богослужба во Крстоар

На 26.09.2017 г., во предвечерието на празникот на Возвдвижението на Чесниот Крст Господов, во манастирот посветен на Свети Кристифор, во с. Крстоар, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи празнична Вечерна богослужба.

Глас 2

На Крстот Твој се поклонуваме Владико, и светото Воскресение Твое, го пееме и славиме.