Daily Archives: 05/07/2017

100_0472

Изложба на Икони на иконописците Соња и Златко Лечковски

На 29.06.2017 г., во Магазата во Битола се одржа изложба на православни икони изработени од младите иконописци Соња и Златко Лечковски. 

Photo-7-4-17,-1-16-55-PM-(3)

Свети Наум Охридски – Архиерејска Божествена Литургија

На 03.07.2017 г., кога го празнувавме споменот на светиот Наум Охридски, Чудотворец, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во манастирот Свети Наум во Битола.

На Литургијата, со игуменски чин и право на носење Крст беше награден јеромонахот Авакум, настојател на манастирот на Светите Петар и Павле во Црнеец, Битола.