Живоносен Извор на Пресвета Богородица – Архиерејска Вечерна богослужба во Варош

На 05.05.2016 г., во предвечерието на празникот Живоносен Извор (Балаклија), Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Вечерна Богослужба во манастирот Архангел Михаил, во Варош, Прилеп. 

На оние на коишто Господ не им одговара веднаш, Тој само ги учи нивните срца на љубов.
монах Симеон Атонски

P1290150 P1290160 P1290170

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА