ЖЕНИТЕ ВО СВЕТОТО ПИСМО НА НОВИОТ ЗАВЕТ – електронска книга

Во издаваштво на Преспанско-пелагониската епархија, во пресрет на Неделата на жените мироносици, излезе новата електронска книга  „Жените во Светото Писмо на Новиот Завет“.  Во целост, книгата може да ја прегледате на линкот подолу:

zheni mironosici
ПРЕЗЕМИ

„На љубовта не и треба закон. Љубовта е Закон над законите. Таа е новиот Закон или Новиот Завет Христов. „Знаеме, дека на оној, кој го љуби Бога, се му оди добро“, – вели апостолот. Патот на љубовта може да биде со препреки и тешкотии, но и по Словото Божјо, и од опитот човечки, тој пат сигурно води кон вечните добра.“

(Извадок од „Касијана“, 1оо слова за Божествената љубов)

Голема благодарност за несебичниот дар на авторот на овој труд,  Ана Милошеска.